Ruminal fermentation modification and methanogenesismitigation by essential oils from plants. Review

Authors

  • Laura Alicia Polin Raygoza Universidad Autónoma de Zacatecas
  • Alberto Muro Reyes Universidad Autónoma de Zacatecas University of Veterinary Medicine, Institute of Animal Nutrition
  • Luis Humberto Díaz García Universidad Autónoma de Zacatecas

Keywords:

Essential oils, Methane, Ruminants

Abstract

Methane  production  in  ruminant  livestock  systems  has  been  controlled  traditionally  through antibiotic  use.  However,these  have  been  banned  in  Europe  since  2006  and  will  soon  be  banned  on  other  continents.  In  response,  researchhas  focused  on  identifying  synthetic  and  natural  compounds  with  antimicrobial  properties  that  do  not  fostermicroorganism  resistance.  Plant  secondary  components  such  as  essential  oils  are  receiving  increasing  attention.  Todate,  only  70  essential  oils  and  their  main  active  principles  have  been  tested  to  determine  their  effect  onruminal  fermentation  modification  and/or  methane  mitigation.  Most  studies  addressing  these  phenomena  havebeen in  vitro,  and  some  report  significant  modification  and/or  mitigation  action. In  vivo  studies  includingproductive  parameters  have  only  recently  been  carried  out.  An  overview  is  done  of in  vitro  and in  vivo  researchinto  the  effects  of  essential  oils  on  the  main  parameters  of  ruminal  fermentation,  methane  mitigation,  productionperformance  and  immune  condition,  and  suggestions  made  for  future  research.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Laura Alicia Polin Raygoza, Universidad Autónoma de Zacatecas

Unidad Académica de Medicina Veterinaria y Zootecnia

Alberto Muro Reyes, Universidad Autónoma de Zacatecas University of Veterinary Medicine, Institute of Animal Nutrition

Unidad Académica de Medicina Veterinaria y Zootecnia

Luis Humberto Díaz García, Universidad Autónoma de Zacatecas

Unidad Académica de Medicina Veterinaria y Zootecnia

Published

2014-06-07

How to Cite

Polin Raygoza, L. A., Muro Reyes, A., & Díaz García, L. H. (2014). Ruminal fermentation modification and methanogenesismitigation by essential oils from plants. Review. Revista Mexicana De Ciencias Pecuarias, 5(1), 25–48. Retrieved from https://cienciaspecuarias.inifap.gob.mx/index.php/Pecuarias/article/view/3216
Metrics
Views/Downloads
  • Abstract
    690
  • PDF (Español)
    1795

Issue

Section

Articles

Metrics

Similar Articles

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >> 

You may also start an advanced similarity search for this article.